Mød de frivillige

Asta vil gerne være billedkunstlærer

Som kreativ instruktør i Kvarterhuset kan Asta kombinere sine interesser for kunst og arbejdet med børn. Hun fortæller ”Jeg elsker at arbejde med børn og se dem få gode oplevelser med kreative projekter fra en ung alder. Jeg kan godt være lidt ærgerlig over, at det kreative bliver nedprioriteret i skolen og generelt i vores samfund. Det er virkelig vigtigt for børn at kunne udfolde sig kreativt”. Sammen med de andre frivillige på kreaholdet arbejder hun for at skabe et trygt og hyggeligt rum, så børnene glæder sig til at komme til aktiviteten. Hun fortæller ”Nogle gange går børnene rundt og synger med på de sange, vi hører på anlægget eller lægger sig på sofaen i hjørnet og slapper af i fem minutter. Det er dejligt at se dem hvile i sig selv i vores fællesskab på holdet”. Det er også vigtigt for de kreative instruktører, at børnene lærer at acceptere, at ikke alle er ens og hvordan man hjælper hinanden i de kreative projekter. For eksempel når de roser hinanden eller arbejder sammen. Samarbejde er en vigtigt værdi på vores hold, da det er en egenskab, som børnene får brug for resten af livet”. Udover at være kreativ instruktør i KGU, har Asta også et studiejob i kunstmuseet Louisianas børnehus. I fremtiden drømmer hun om at blive billedkunstlærer.

”Efter at jeg blev frivillig i KGU, er jeg kun blevet gladere for foreningen. KGU skaber et fantastisk fællesskab gennem aktiviteter for børn i København”


Esther vil gerne skabe et godt foreningsliv

Esther har arbejdet med kommunikation i KGU. Hér har hun blandt andet skrevet artikler til lokalpressen på Amager, produceret indhold til Facebook og været med til at afholde arrangementer i foreningen. Til daglig læser Esther virksomhedskommunikation og engelsk. Hun fortæller ”I mit frivillige arbejde i KGU får jeg en praktisk erfaring med kommunikation, samtidig med at jeg kan være med til at fremme foreningslivet for børn i København”. Esther har selv haft stor glæde af foreningslivet som barn, hvor hun gik til svømning. Den glæde hun oplevede ved at være en del af et fællesskab, vil hun gerne give videre til børnene. ”Et frivilligjob i KGU passer rigtig godt til mig, fordi jeg mener, at alle børn skal have chancen for at opleve det gode foreningsliv, hvor de lærer at skabe sociale relationer på tværs af alder, køn og etnicitet”. Esther har også været med til at afholde kreative workshops ved forskellige kulturelle arrangementer i København, som en del af rekrutteringen af nye medlemmer. Om det fortæller hun ”Det er fedt at se, hvordan ens arbejde er med til at hive børnene væk fra skærmen og i stedet bruge tiden på at være kreative sammen med andre og med deres familier”. Hun synes, at det er sjovt at skabe gode oplevelser for børnene og interessant at få indsigt i, hvad andre mener, et godt foreningsliv indeholder.  

”Jeg har lært at være mere tålmodig og fået et indblik i, hvor fantastisk kreative børns hjerner kan være, når de får frit løb.”


Amalie brænder for dansen

Amalie er danseinstruktør i Kidz & Girlz United. Hun har en toårig uddannelse i dans og har også taget et kursus som danseinstruktør. Derfor var det oplagt for hende at blive frivillig i KGU. ”Jeg startede som frivillig i KGU, fordi jeg gerne ville prøve at undervise og finde ud af hvordan jeg arbejder som underviser” fortæller Amalie som ved siden af KGU også arbejder som danseunderviser andre steder og som performancedanser. Hun fortæller, hvordan hun lærer en masse om sig selv som danser gennem sit frivillige arbejde, men også hvordan hun oplever, at børnene udvikler sig gennem dansen. ”Jeg kan se hvor glade børnene er og hvor meget de hygger sig, når vi danser sammen. De vil rigtig gerne fortælle om deres dag og vise mig hvis de selv har lavet en dans eller øvet sig på noget af det jeg har lært dem. Det er virkelig fantastisk. Jeg kan se en kæmpe udvikling i deres selvtillid, både som personer og som danser”. Amalie brænder for dansen, men hun brænder også for at hjælpe andre og den kombination føler hun, passer godt ind i KGU’s formål og værdier. Hun beskriver sit arbejde som frivillig i KGU som både lærerigt og udfordrende, men også som magisk fordi hun ser hvilken forskel, hun gør for børnene i deres udvikling.

”Jeg er blevet meget mere sikker i min rolle som underviser og har fundet ud af, hvad jeg gerne vil og hvorfor jeg arbejder med det jeg gør”


Comments are closed.